Δράση «Μαθαίνω για τον Καρκίνο»

Η πρόοδος της ογκολογίας είναι πραγματικά θαυμαστή τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα της σωστής ενημέρωσης παραμένει πρόκληση. Σε αυτόν τον αγώνα, κάθε πρωτοβουλία είναι ευπρόσδεκτη.

Με μεγάλη μου χαρά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, συμμετείχα στην παρουσίαση μιας εξαιρετικής κίνησης του τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas, της δράσης «Μαθαίνω για τον καρκίνο». 17 βίντεο που είναι προσβάσιμα σε όλους στο YouTube δίνουν απλές, κατανοητές αλλά έγκυρες και χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τι είναι η βιοψία, αλλά και υποστήριξη σε ερωτήματα όπως πώς να μιλήσω για τον καρκίνο στο παιδί μου;

Όπως ανέφερα στην παρουσίαση της δράσης, «αυτά τα videos έρχονται να καλύψουν ένα κενό. Με απλή αλλά όχι απλοϊκή γλώσσα, με ορθό, κατανοητό λόγο, έρχονται να βοηθήσουν τους ογκολογικούς ασθενείς, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους σε μια δύσκολη στιγμή. Videos πρωτότυπα, υψηλής αισθητικής, όμορφα, φτιαγμένα με ευαισθησία και ανθρωπιά, μας βάζουν στα παπούτσια του κάθε χαρακτήρα. Τονίζουν τη σημασία της σωστής ενημέρωσης, τον κεντρικό ρόλο του γιατρού ογκολόγου, εξηγούν μια σειρά από θέματα που κανένας στο κατώφλι αυτής της ασθένειας δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει. Θα αποτελέσουν σημαντική βοήθεια και για εμάς τους γιατρούς ογκολόγους, και ένα εργαλείο για ορθή επικοινωνία με τους ασθενείς μας».

Η ανταπόκριση της Athens Voice από την εκδήλωση: https://rb.gy/kn955l

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιεχομένου για να αναπαράγουμε σωστές και χρήσιμες πληροφορίες. Για αυτό, αξίζει να θυμίσουμε πώς η ΕΟΠΕ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια αντίστοιχη προσπάθεια, μια σειρά βίντεο τα Oncotalks, στα οποία μέλη ογκολόγοι δίνουν με κατανοητό και απλό τρόπο πληροφορίες για μια σειρά από θέματα που αφορούν τον καρκίνο.

Είναι σημαντικό να αγκαλιάζουμε και να επικοινωνούμε όλες τις προσπάθειες που βρίσκονται προς μια σωστή κατεύθυνση και καλύπτουν τις ανάγκες του κοινού για αξιόπιστες πηγές.

Τα βίντεο τα βρίσκετε στο κανάλι της Pfizer Hellas στο YouTube “Μεγαλώνουμε με Υγεία» στο σύνδεσμό: https://rb.gy/p18t34

Τα ενημερωτικά βίντεο της ΕΟΠΕ – Oncotalks μπορείτε να τα δείτε στο κανάλι μας στο YouTube στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/youtubeonco.

Η ανταπόκριση της Athens Voice από την εκδήλωση: https://rb.gy/kn955l

#oncotalks #eope_oncotalks #hesmo #eope #stay_informed_about_cancer #all_about_cancer #A_to_Z_of_oncology

#PfizerHellas