Καρκίνος των ωοθηκών. Γιατί η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση έχει σημασία και απαιτεί εξωστρέφεια από τη σύγχρονη ογκολογία

8 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου των ωοθηκών που είναι ο έβδομος συχνότερος καρκίνος και η όγδοη συνηθέστερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Ενώ δεν είναι ο συχνότερος, ωστόσο, είναι ένας επιθετικός καρκίνος που δεν έχει εξειδικευμένο τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου.

Για αυτό η συζήτηση με τον γυναικολόγο μας στον ετήσιο προσυμπτωματικό έλεγχο είναι ζωτική για την πρόληψη ή την έγκαιρη διάγνωση, καθώς ο καρκίνος των ωοθηκών συχνά εντοπίζεται σε προχωρημένο στάδιο.

Η ΕΟΠΕ επενδύοντας στην εξωστρέφεια και στη σωστή και έγκυρη ενημέρωση του γενικού πληθυσμού από έγκριτους ειδικούς, πρωτοτυπεί με την πρωτοβουλία των ONCOTALKS, μια σειρά από video στο κανάλι της Εταιρείας μας στο youTube όπου οι ειδικοί της ΕΟΠΕ ενημερώνουν για τον καρκίνο, όπως για τον καρκίνο των ωοθηκών.

Η νέα δράση της ΕΟΠΕ ξεκίνησε το 2022 με στόχο να αντιμετωπίσει την άγνοια ή την παραπληροφόρηση και να αλλάξει τα δεδομένα στην ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για τον καρκίνο χρησιμοποιώντας τον ψηφιακό κόσμο. Μια σειρά από σύντομα και περιεκτικά online videos όπου όλοι έχουν πρόσβαση σε ενημέρωση από έγκριτους ογκολόγους, οι οποίοι με απλά λόγια καλύπτουν θέματα ογκολογικού ενδιαφέροντος κατάλληλα για το κοινό, για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, με εγκυρότητα και αξιοπιστία.

Σας προτρέπω να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να ενημερωθείτε για τον καρκίνο των ωοθηκών, καθώς η πληροφόρηση από τον ειδικό μας για τα συμπτώματα μπορεί να σώσει τη ζωή τη δική μας, της μητέρας μας, της αδελφής μας, της φίλης μας