Βράβευση με ERMIS AWARD για την πολυσυζητημένη καμπάνια της ΕΟΠΕ

Βραβεύτηκε με ERMIS AWARD η πολυσυζητημένη καμπάνια της ΕΟΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου 2022.

Η καμπάνια σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Sunny Side και έτρεξε τον Φεβρουάριο του 2022 με bus stops σε όλη την Αττική με την υποστήριξη του Politis Group , τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete .

«Μην εύχεσαι να μη σου τύχει. Φρόντισε να μη σου συμβεί»

«Θυμήσου, 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί»

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης με αφορμή τις 4 Φεβρουαρίου 2022, Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου.

Με σύνθημα «Μην εύχεσαι να μη σου τύχει. Φρόντισε να μη σου συμβεί» έχουν αναρτηθεί από το Σάββατο 29/01/2022 αφίσες σε στάσεις λεωφορείων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και για 2 εβδομάδες διαμηνύουν ότι «50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί», αρκεί να υιοθετήσει κανείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι προλήψεις «σπάνε». Καλούμε το κοινό να δράσει και να εντάξει στην καθημερινότητά του τη σωματική άσκηση, να υιοθετήσει μία υγιεινή διατροφή, να διακόψει το κάπνισμα, να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ και να εφαρμόζει αντηλιακή προστασία.

Η καμπάνια επεκτάθηκε στη συνέχεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε επιλεγμένες στάσεις λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η δράση μας στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ΕΟΠΕ  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, φέρνει στο επίκεντρο της κοινής γνώμης το θέμα του καρκίνου καλώντας το κοινό να αφήσει κατά μέρους τις προλήψεις και αντ’ αυτού να ζει με υγιεινές συνήθειες. Ένα ηχηρό μήνυμα που προσδοκούμε μέσω της παρέμβασης σε διάφορα σημεία στο δημόσιο χώρο να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες.

Ευχαριστούμε την Sunny Side Up και την Politis Group που η δημιουργικότητα τους και υποστήριξη τους συνέβαλλε και στην αποδοχή του μηνύματος από το κοινό, αλλά και που μας οδήγησε στην ιδιαίτερη στιγμή της βράβευσης για αυτήν την προσπάθεια μιας εξωστρέφειας που εκφράζει το νέο πρόσωπο της ογκολογίας.