ΣΚΑΙ 100,3 FM, Ιστορίες με Δράκου: Συνέντευξη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

25 Οκτωβρίου είναι η ημέρα πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, όπως άλλωστε όλος ο μήνας Οκτώβριος έχει ως στόχο να αφυπνίζει για την ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τη νόσο.

Ο καρκίνος του μαστού αφορά όλους μας, γυναίκες και άντρες.

Στην εκπομπή “Ιστορίες με Δράκου” στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ 100,3 συζητήσαμε αναλυτικά με τη δημοσιογράφο κ. Κατερίνα Δράκου για τα σημερινά δεδομένα για τη νόσο.  Συζητήσαμε για τις εξετάσεις και τον προσυμπτωματικό έλεγχο που πρέπει να κάνουμε όλοι χωρίς και παρά τον φόβο, για το σύστημα υγείας της Ελλάδας που οι δημόσιοι ασφαλιστικοί φορείς καλύπτουν εξετάσεις και θεραπείες, για τη σημασία της συνεργασίας με τον γιατρό και την ψυχολογική υποστήριξη για τον ασθενή και την οικογένεια του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η πρώιμη διάγνωση μάς οδηγεί να μιλάμε για μια ιάσιμη νόσο, ενώ σήμερα η σύγχρονη ογκολογία καταφέρνει να καθιστά ακόμα και τη μεταστατική νόσο σε χρόνια νόσο.

Στην Ελλάδα, αξίζει δε να τονιστεί με επίταση ότι οι γυναίκες έχουν πρόσβαση στην καινοτομία μέσα από το σύστημα δημόσιας ασφάλειας.

Μια εκπομπή που αξίζει να την ακούσουμε